CARA BELI HOSTING

UPGRADE TO NVMe CLOUD

Dear customers. Pakar Hosting will migrate all of cPanel accounts from ssd to NVMe based on cloud hardware. By make this migration is definitely will provide better services in line with our mission always to be better. What's new? Old New Disk ssd NVMe Hardware Standard/Classic Cloud Memory per cPanel account 512Mb 2Gb Write speed […]

CARA MEMINDAHKAN WORDPRESS

Perkhidmatan Pakar Hosting mempunyai sokongan untuk laman web yang dibangunkan menggunakan WordPress, Joomla, Opencart, Magento dan lain-lain. Ianya boleh dibina secara manual dan atau secara otomatik menggunakan Softaculous. Terdapat pelbagai sebab untuk dijadikan alasan mengapa memilih perkhidmatan Pakar Hosting, antara lain ialah harga yang murah dan sokongan yang baik. Dibawah ini ialah panduan memindahkan WordPress […]

CARA BELI HOSTING

Pakar Hosting Malaysia sesuai untuk bina web korporat, e-dagang dan blog peribadi. Papan pemuka moden dengan pelbagai kemudahan seperti pelayan pangkalan data (Database), pengurus fail, mel dan webmail, ftp dan lain-lain.

Perisian pemasang skrip auto membolehkan pengguna bina laman web dengan satu klik, tidak perlukan kemahiran asas berkaitan dengan pelayan, tidak perlu muat turun perisian dari web asal dan tidak perlu pasang secara manual.

Antara skrip disukai ramai adalah WordPress, Joomla, Prestashop, dan Open Real Estate. Jumlah keseluruhan adalah 453 skrip dan 1115 fail php.

CARA MELANGGAN WEB HOSTING

1.Langkah awal.

Rancang dan buat pengiraan storan yang diperlukan untuk laman web yang akan dibangunkan, buat senarai nama domain pilihan.

2.Memulakan pembelian.

Pilih satu pakej yang kami tawarkan pada laman web hosting, isi borang carian domain dengan nama domain pilihan dan klik butang Teruskan carian. Jika status domain tidak ada bermaksud domain telah didaftar dan perlu menggunakan nama lain, beri tanda dan teruskan pembelian jika statusnya boleh didapati.

3.Fungsi tambahan hosting.

Tambahkan ssl jika perlu menggunakan sijil ssl berbayar seperi Comodo ssl, Rapid ssl atau yang lain, ianya untuk aktifkan https. Teruskan dengan memilih butang Teruskan pembelian.

4.Fungsi tambahan domain.

Beri tanda pada pilihan ID protection untuk menyulitkan data peribadi, data pentadbir akan didedahkan oleh pelayan WHOIS jika fungsi ini dimatikan.

5.Pembelian.

Semak senarai pembelian, pilih edit untuk ubahsuai pembelian. Pilih butang Teruskan pembelian untuk buat pembelian lain-lain. Tambahkan kod promo jika ada dan teruskan pembelian.

6.Pembayaran dan pengaktifan.

Buat akaun atau log-masuk akaun sedia, lengkapkan pembelian untuk menjana bil. Buat pembayaran dan buat pengesahan pembayaran menggunakan tiket. Hosting dan domain akan diaktifkan dalam masa 1 sehingga 3 minit atau paling lama 48 jam selepas disahkanya pembayaran.

Semak mel untuk mendapatkan butiran Panel web hosting, log-masuk auto disediakan pada akaun dibawah senarai perkhidmatan.

HOSTING REVIEWS

 • They didn’t asked for my testimonial, but i giving one of my free will. I have been impressed with their level of service from day 1. They have been very helpful, very-very helpful indeed. I have other domain hosted somewhere but here is the best service provider for web and domain hosting based on their level of support. Keep up the great work..
  - SUZEARITZ SUHIMI
 • Termasuk ini dah 5 domain saya registerkan disini. Amat berpuas hati dengan perkhidmatan yang begitu cekap dan pantas oleh tenaga-tenaga yang berkemahiran. Teruskan perkhidmatan terbaik anda. Kekalkan momentum ini dan teruskan memberi perkhidmatan terbaik. ANDA SEMUA TERBAIK!!!...
  - AZRIB, WEB DESIGNER
 • Perkhidmatan yang sangat terbaik. Sy begitu berpuas hati dgn apa yang saya lalui bersama hosting rajwali. Website saya lancar, secure dan yg penting, harga pun berbaloi utk memiliki website sendiri. Terima kasih…
  - RAZALI
 • Service sangat terbaik. cepat dan tangkas apabila melaporkan kerosakan mengenai hosting blog. Harga sangat murah berbanding tempat lain di Malaysia.
  - KHAIRIL MAZRI, BLOGGER
 • Dah lama sangat menggunakan perkhidmatan Hosting Rajawali… tak ingat berapa lama,,,,,, 5tahun atau lebih. memang terbaik!!…. …..
  - FIEY S
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram