E-MEL DAN WEBMAIL

UPGRADE TO NVMe CLOUD

Dear customers. Pakar Hosting will migrate all of cPanel accounts from ssd to NVMe based on cloud hardware. By make this migration is definitely will provide better services in line with our mission always to be better. What's new? Old New Disk ssd NVMe Hardware Standard/Classic Cloud Memory per cPanel account 512Mb 2Gb Write speed […]

CARA MEMINDAHKAN WORDPRESS

Perkhidmatan Pakar Hosting mempunyai sokongan untuk laman web yang dibangunkan menggunakan WordPress, Joomla, Opencart, Magento dan lain-lain. Ianya boleh dibina secara manual dan atau secara otomatik menggunakan Softaculous. Terdapat pelbagai sebab untuk dijadikan alasan mengapa memilih perkhidmatan Pakar Hosting, antara lain ialah harga yang murah dan sokongan yang baik. Dibawah ini ialah panduan memindahkan WordPress […]

E-MEL DAN WEBMAIL

E-mel merupakan salah satu kemudahan utama perkhidmatan web hosting, kemudahan ini membenarkan pengguna web hosting buat akaun e-mel dibawah jenama syarikat dan domain peribadi.

Contoh: contact@pakardns.com, admin@ahmad.tld

CARA BUAT HANTAR SEMULA MEL TANPA BUAT AKAUN E-MEL

Sila log masuk web hosting, klik Pemaju (forwarders). Pilih butang tambah pemaju dan isi borang tetapan. Destinasi ialah penerima, pilih alamat e-mel jika ingin menghos mel pada akaun e-mel, pilih lanjutan dan sambung ke program. Isi borang dengan lokasi dimana skrip akan terima mel (Email pipping) .

CARA BUAT AKAUN E-MEL

Pilih akaun e-mel. Klik butang +Cipta, pilih domain jika menghos lebih daripada satu domain. Isi borang, ubah suai kapasiti storan jika diperlukan, klik butang +Cipta untuk menyimpan tetapan.

E-MEL DAN WEBMAIL WEB HOSTING MALAYSIA

CARA MENGGUNAKAN WEBMAIL

Webmail adalah sebuah perkhidmatan yang membolehkan pengguna mengakses pelayan mel menggunakan pelayar web. Klik butang Check Email selepas membuat e-mel sepertimana panduan diatas atau layari https://webmail.domain.tld untuk mengakses webmail, log masuk ke akaun e-mel yang telah dibuat.

Pilih Autoresponders untuk aktifkan balasan auto, pilih Email filters untuk buat tapisan mel. Pilih forwarders untuk hantar semula mel yang diterima, ubah suai maklumat pengguna dan penapis spam jika diperlukan.

Horde dan Roundcube adalah perisian yang memiliki keupayaan membolehkan pengguna menghantar, membaca dan memberi mel balasan. Klik logo perisian tersebut untuk membuka dan mengakses pelayan mel, seterusnya klik 2 kali untuk membuka dan membaca mel.

Menguruskan e-mel menggunakan pelanggan >

HOSTING REVIEWS

 • They didn’t asked for my testimonial, but i giving one of my free will. I have been impressed with their level of service from day 1. They have been very helpful, very-very helpful indeed. I have other domain hosted somewhere but here is the best service provider for web and domain hosting based on their level of support. Keep up the great work..
  - SUZEARITZ SUHIMI
 • Termasuk ini dah 5 domain saya registerkan disini. Amat berpuas hati dengan perkhidmatan yang begitu cekap dan pantas oleh tenaga-tenaga yang berkemahiran. Teruskan perkhidmatan terbaik anda. Kekalkan momentum ini dan teruskan memberi perkhidmatan terbaik. ANDA SEMUA TERBAIK!!!...
  - AZRIB, WEB DESIGNER
 • Perkhidmatan yang sangat terbaik. Sy begitu berpuas hati dgn apa yang saya lalui bersama hosting rajwali. Website saya lancar, secure dan yg penting, harga pun berbaloi utk memiliki website sendiri. Terima kasih…
  - RAZALI
 • Service sangat terbaik. cepat dan tangkas apabila melaporkan kerosakan mengenai hosting blog. Harga sangat murah berbanding tempat lain di Malaysia.
  - KHAIRIL MAZRI, BLOGGER
 • Dah lama sangat menggunakan perkhidmatan Hosting Rajawali… tak ingat berapa lama,,,,,, 5tahun atau lebih. memang terbaik!!…. …..
  - FIEY S
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram